Istutus

Parasta ennakoitua puunhoitoa on istuttaa oikea puu oikeaan paikkaan, lajilleen sopivaan kasvualustaan. Lisäksi tulisi hallita teknisesti oikeanlainen puun istutus, valita hyvä taimilaatu sekä huolehtia istutuksen jälkeisestä riittävästä kastelusta ja suojaamisesta.

Rakenneleikkaukset

Arboristin tavoite on tuottaa rakennettuun ympäristöön pitkäikäisiä puita. Rakenneleikkausten tarkoituksena on ohjata puun kasvua ja rakennetta, jotta puusta kasvaisi pitkäikäinen, turvallinen ja istutuspaikan tehtäväänsä sopiva.
Hyvin kasvuun lähteneen puun rakenneleikkaukset voidaan aloittaa kun puu on kunnolla juurtunut. Leikkausväli riippuu puulajista sekä sen kasvupaikasta ja se arvioidaan tapauskohtaisesti.

Varttuneet puut

Varttuneiden puiden hoito on vahinkojen ennalta ehkäisyä. Varjoon jääneet ja näin luonnostaan kuivuneet oksat voivat pudotessaan aiheuttaa vahinkoa, ja liian lähellä rakennusta kasvavan puun oksat saattavat vahingoittaa rakenteita. Heikot repeämisalttiit haaraliitokset voivat vaatia latvuksen tuentaa ja rungoltaan heikentyneet puut latvuksen pienennystä.

Arboristi poistaa varttuneista puista kuolleita oksia ja huomioi rakennuksista johtuvan leikkuutarpeen. Ammattitaitoinen arboristi leikkaa puita perustellusti puun biologian ja kokonaisuuden huomioiden.

Vanhojen puiden hoito tulee ensisijaisesti toteuttaa kuntoarvioinnin ohjeiden mukaisesti.

Työn teemme tehokkaasti ja turvallisesti pääasiassa kiipeillen alan uusimpia kiipeilytekniikoita käyttäen.

Tarvittaessa käytämme myös henkilönostimia.

Halutessanne kuljetamme pois leikkuujätteen.